Jasa besar dua Naib Canselor - Khan, Arshad; Mion, Rosmawati (Utusan Malaysia, 2004)
Universiti Utara Malaysia (UUM) dahulunya hanya sebuah kampus kecil di Jitra, Kedah. Semakin masa berlalu, selari dengan usianya kini yang genap 20 tahun, kedudukan UUM bertambah kukuh dan mantap terutama dalam bidang penyebaran ilmu pengetahuan.