Penuntut Thailand kuasai bahasa Melayu dalam masa 2 minggu - Sarabatin, Mohd Azrone (Berita Harian, 2012)
SERAMAI 30 pelajar Bansomdejchaopraya Rajabhat University (BSRU), Bangkok yang mengikuti program Bahasa Melayu di Universiti Utara Malaysia (UUM) Sintok, Kedah Berjaya menguasai asas bahasa kebangsaan itu dalam masa dua minggu.