Profesor UUM ikon rujukan 2012 - Mohd Sahak, Mohd Saiful (Utusan Malaysia, 2012)
Universiti Utara Malaysia beriltizam menjadikan profesor-profesor universiti ini pada 2012 sebagai ikon rujukan kabanggaan warga kampus dan penyelidik dari dalam dan luar negara.