Ketidaktentuan cabaran ekonomi tahun baru - Shafie, Rohami (Utusan Malaysia, 2012)
TAHUN 2012, menurut pemenang Nobel Laureate dalam bidang ekonomi, Profesor Joseph E. Stiglitz merupakan permulaan bagi sesuatu yang baru dan berkemungkinan ia fasa yang baru dan berkemungkinan ia fasa yang lebih menggerunkan yang mana malapetaka ekonomi yang paling teruk bakal berlaku dalam tempoh tiga perempat abad ini. Kenyataannya, tahun 2012 adalah tahun yang penuh dengan misteri ketidaktentuan. Sukar dijangka apa akan berlaku pada tahun ini.