Strategi mengatasi hutang korporat melalui CDRC - Hassan, Mumtaj; Che Hashim, Rosmawani (2001)
Artikel ini membincangkan tentang keberkesanan CDRD, objektif penubuhan CDRC, proses perlaksanaan penyusunan semula hutang dan juga kaedah-kaedah penyelesaian oleh CDRC. Disamping itu juga akan meninjau pencapaian yang telah dihasilkan oleh CDRC dan juga menyenaraikan beberapa kekangan yang dihadapi oleh CDRC dalam menyelesaikan masalah hutang korporat