Cross cultural perspectives of decision-making and control in multinational corporations operating in ASEAN - Sohail, M. Sadiq; Saeed, Mohammad (Sekolah Pengurusan, Universiti Utara Malaysia, 2002)
Kajian ini membincangkan isu-isu persekitaran budaya negara ASEAN dan cabaran-cabarannya terhadap pengurus-pengurus korporat multi-nasional. Kajian ini melaporkan penemuan terhadap corak membuat keputusan, kawalan dan pengurusan budaya serta aspek gelagat. Walaupun penemuan ini mempunyai persamaan dengan kajian lain, namun terdapat perbezaan dalam corak membuat keputusan, kawalan dan pengurusan budaya serta aspek gelagat.