Kedah sanggup urus UUM: MB cabar KPT serah universiti tidak mampu urus kewangan - Hashim, Roslinda (Sinar Harian, 2011)
ALOR SETAR - Kerajaan Negeri mencabar Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) menyerahkan universiti Utara Malaysia (UUM) sekiranya pengurusan universiti berkenaan tidak mampu mengurus kewangan universiti itu dengan baik.