Palapes sedia bantu mangsa bencana - Zulkafeli, Maria Uffa (Sinar Harian, 2011)
SINTOK - Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (Palapes), Universiti Utara Malaysia (UUM) bersedia membantu mangsa bencana alam seperti gempa bumi, ribut, banjir dan kerja-kerja kemasyarakatan baik dalam dan di luar negara.