UUM bikin telefilem: Diari Kampus Biru arahan Murali Abdullah perkenal universiti kepada masyarakat - Abdul Rahman, Ridzuan (Harian Metro, 2011)
PEMBABITAN institusi pengajian tinggi yang menawarkan pengajian filem menghasilkan filem atau drama untuk dipertontonkan kepada umum, sekali gus bersaing bersama penerbit sedia ada, bukanlah perkara baru.