Kefahaman umum terhadap perdagangan matawang (FOREX) dan kedudukannya dalam syarak - Mohamed Naim, Asmadi; Mohd Taib, Hasniza; Md Hussain, Muhammad Nasri (2011)
Kertas ini bertujuan memahami perdagangan matawang semasa pada peringkat global secara ringkas.Kajian juga akan melihat secara ringkas amalan perdagangan matawang di Malaysia dan seterusnya mengkaji secara lebih terperinci amalan perdagangan matawang di kalangan masyarakat umum dan membahaskannya berpandukan petunjuk al-Quran dan al-sunnah melalui perbahasan ulama-ulama muktabar dan ahli akademik kontemporari.