Kedah tolak permohonan rebat UUM - Kassim, Ahmad Syahir (Kosmo, 2011)
ALOR SETAR - Universiti Utara Malaysia (UUM) terpaksa menanggung kenaikan bayaran cukai tanah daripada RM100,000 kepada RM1.8 juta sejak tahun 2008 berikutan tindakan kerajaan negeri menolak permohonan melanjutkan rebat yang diberikan selama dua tahun bermula pada 2006.