UUM anjur karnival kerjaya bantu pelajar cari pekerjaan - Md Deros, Azmi (Berita Harian, 2011)
UNIVERSITI kini tidak boleh lagi dilihat sebagai institusi yang melahirkan graduan atau menjalankan kajian ilmiah semata-mata. Seiring perubahan masa, peranan universiti sebagai pusat pendidikan tertiari atau menjadi tempat lepasan sekolah melanjutkan pengajian ke peringkat tinggi juga perlu berubah.