Pelan Strategik Sekolah Keusahawanan Zakat Kedah (2023 – 2027) (S/O 21141) - Mohd Mokhtar, Sany Sanuri; Shaari, Hasnizam; Ahmad Arshad, Darwina; Ahmad, Norzieiriani; Saad, Shahrin; Ahmad, Azanin (UUM, 2023)
Pelan strategik ini merupakan suatu rangka kerja yang tersusun, sistematik dan membantu agensi mencapai halatuju berdasarkan matlamat yang ditetapkan. Bagi memenuhi hasrat tersebut agensi perlu membangunkan pelan strategik yang komprehensif. Oleh itu, projek perundingan ini bertujuan untuk membina sebuah Pelan Strategik Sekolah Keusahawanan Zakat Kedah. Usia penubuhan Sekolah Keusahawanan Zakat Kedah masih di peringkat awal, maka pelan strategik diperlukan untuk memacu halatuju kearah yang lebih berdaya saing. Pelan strategik ini menggariskan langkah khusus yang akan diambil oleh Sekolah Keusahawanan Zakat Kedah untuk mencapai visi dan misi yang ditetapkan. Terdapat sebelas peringat yang dilaksanakan untuk menjayakan pelan strategik. Beberapa siri lawatan, perbincangan, bengkel dan taklimat diadakan untuk mengumpul data daripada pelbagai pihak (guru, pengetua, lembaga pengurusan sekolah, murid, waris). Dapatan kajian diperhalusi melalui perbincangan bersama untuk memastikan impak bersepadu dirasai oleh Sekolah Keusahawanan Zakat Kedah. Empat teras dan sepuluh strategi berjaya dibentuk bersama pembaharuan misi dan visi sejajar dengan kehendak semasa pemegang taruh Sekolah Keusahawanan Zakat Kedah.