Pendidikan pengurusan antarabangsa: Cabaran pengajaran pengurusan sumber manusia di Republik Rakyat China - Muniapan, Balakrishnan (2004)
Kertas ini membincangkan beberapa cabaran di dalam pengajaran matapelajaran pengurusan sumber manusia di Republik Rakyat China khususnya di Beijing. Di antara isu-isu yang diutarakan adalah berkenaaan dengan penggunaan kajian kes, masalah penggunaan bahan serta buku rujukan yang diimpot, pengadaptasian serta penyesuaian konsep pengurusan sumber manusia, budaya pembelajaran pelajar di China serta pembangunan bahan pengajaran mengikut acuan tempatan. Kertas ini merupakan kupasan pengalaman penulis yang pernah mengajar pengurusan sumber manusia bagi satu program universiti British di Beijing serta beberapa siri perbincangan yang diadakan dengan para sarjana, pengurus, pelajar Cina serta perbincangan dengan para sarjana, pengurus, pelajar barat terutamanya dari Britain, Amerika Syarikat serta Australia. Kertas ini juga akan memberi tunjuk ajar berkenaan dengan kaedah berkesan pengajaran matapelajaran pengurusan sumber manusia di Republik Rakyat China.