Haslinda terus minat keluarga: Jualan cecah RM30,000 sebulan niaga barangan sejuk beku - Harian, Metro (Harian Metro, 2011)
ORANG Kelantan memang terkenal dengan minat mendalam di bidang perniagaan terutama kaum wanitanya. Jarang kita bertemu orang Kelantan yang tidak mempunyai ahli keluarga yang berniaga sendiri. Begitu juga Siti Haslinda Abdullah, 31, anak jati Kota Bharu, Kelantan. Walaupun ibunya seorang guru, bapanya sendiri menjalankan perniagaan. "Dahulu ayah menjalankan pelbagai kerja, daripada menjual keropok, buruh kasar kemudian bekerja sebagai pemandu teksi. "Selepas itu baru serius berniaga menjual ayam di pasar basah ketika umur saya 10 tahun," kata Haslinda, anak sulung daripada sembilan beradik.