Pelaksanaan dan Cabaran Pengurusan Hijau: Kes Kilang Air Batu X - Fauzi, Hanis Suzanna; Othman, Zakirah (Universiti Utara Malaysia, 2020)
Pengurusan hijau adalah bahagian penting dalam sesebuah pengurusan organisasi untuk pembangunan yang mampan,iaitu mengekalkan kebersihan dan keselamatan persekitaran alam. Pertambahan penduduk, perkembangan teknologi, perubahan budaya masyarakat telah menggalakkan penggunaan sumber alam, menjadikan kebanyakan organisasi beralih kepada pengurusan hijau. Oleh itu, kajian ini dijalankan bertujuan untuk membincangkan mengenai pelaksanaan dan cabaran terhadap pengurusan hijau di kilang air batu tersebut. Kaedah kualitatif digunakan dalam kajian ini iaitu, melalui kaedah temubual.