Inovasi dan kreativiti berteraskan teknologi - Che Mat, Ruzinoor (UUM Press, 2020)
Buku ini menekankan prinsip kreativiti yang merupakan salah satu daripada prinsip PCI-CTI. Dewasa ini, dengan berkembangnya perubahan teknologi yang mendadak, prinsip kreativiti dilihat amat penting dalam membantu produk-produk yang dihasilkan supaya lebih berdaya saing dan boleh diterima pasaran. Sekiranya dalam produk yang dihasilkan tidak menekankan prinsip kreativiti, maka sudah semestinya produk itu tidak akan mendapat sambutan dalam kalangan pengguna. Keseluruhan kandungan buku ini membincangkan inovasi terbaru yang melangkaui pelbagai horizon kreativiti termasuklah koswer pembelajaran, komunikasi visual, teknologi pembujukan, permainan mudah alih, dan kedekatan budaya. Dengan terbitnya buku ini, diharapkan dapat dijadikan panduan dan bahan rujukan yang berguna pada setiap pembaca yang ingin memahami dengan lebih mendalam tentang kreativiti dalam produk inovasi.