Kampus Universiti utara Malaysia sebagai destinasi pelancongan pendidikan:satu kajian awalan - Ibrahim, Johan Afendi; Abdul Razak, Norhanim; Ahmad, Mohamad Zaki; Arif, Nuraini Shazwani (2017)
Dengan segala hormatnya dimaklumkan bahawa Jabatan Geografi dan Alam Sekitar, Fakulti Sains Kemanusiaan, Universiti Pendidikan Sultan Idris dengan kerjasama Persatuan Geografi (PERGEO), UPSI akan menganjurkan Persidangan Kebangsaan Geografi dan Alam Sekitar Kali Ke-6 2017 pada 26 & 27 September 2017 bertempat di Dewan Konvensyen E-Learning, UPSI, Tanjung Malim, Perak.