Catatan seorang hamba - Hashim, Norhashimah (UUM Press, 2018)
Ini adalah catatan seorang hamba yang diberi nikmat daripada Allah SWT tetapi tidak pandai menghargai nikmat yang diberi itu.Ini adalah catatan seorang hamba yang sudah hampir terpesong haluan hidupnya tatapi masih tetap diterima oleh Dia Yang Maha Penyayang.Ini catatan seorang hamba dari lembah kejahilan dan kelalaian ke daerah kesedaran dan penyesalan.Ini adalah catatan penghijrahan seorang hamba yang amat bererti.Ia bukan hanya sekadar cerita tetapi kembara rohani dan jasmani seorang yang bergelar seorang hamba.