Memartabatkan Bahasa Melayu dalam konteks peneguhan tamadun bangsa dan negara - Sariyan, Awang (2005)
Kertas ulasan Kongres Pendidikan Melayu Ke-2, anjuran Persekutuan Badan Pembangunan dan Pendidikan Melayu, pada 26 27 Mac 2005, Kuala Lumpur