Ciri-ciri penting seorang usahawan bagi menangani cabaran memulakan perniagaan - Bakar, Muhammad Shukri; Ramli, Azahari; Mohd Saad, Rosli (2017)
Kajian kes ini ialah berkenaan dengan pengalaman dan perjalanan dalam kehidupan seorang usahawan bernama Tuan Haji Zambri bin Ahmad.Selepas menamatkan pengajian Hj.Zambri telah memulakan kerjayanya dalam beberapa buah syarikat swasta. Beliau seterusnya bergiat dalam bidang perniagaan dengan menubuhkan beberapa syarikat seperti Memo Baru Sdn Bhd. dan kemudiannya Best Bothworld Sdn Bhd. Kajian kes ini memaparkan ciri-ciri utama yang perlu dimiliki seseorang usahawan bagi menangani cabaran untuk memulakan perniagaan.Selain dari itu kajian kes ini membolehkan pelajar mengenalpasti cabarancabaran yang sering dihadapi oleh usahawan dalam dunia perniagaan.