Kenduri kendara jangan sampai mengundang murka - Mohd Sharif, Mohd Hisham (Harmoni, 2016)
Pertama, adalah berkenaan perkara paling penting dalam hidup manusia iaitu solat. Dalam kesibukan melayan tetamu, bergambar, berselfie dan dengan pakaian pengantin serta solekan, ada yang sampai meninggalkan solat fardhu Zuhur dan Asar.