VAWC 2017 raigh penyertaan IPTA dan IPTS - Sinar, Harian (Sinar Harian, 2017)
Kejohanan Mendaki Tembok Tiruan Antara Universiti (Varsity Artificial Wall Climbing) 2017 yang berlangsung di pusat membeli belah AEON Shah Alam baru baru ini berjaya menarik penyertaan 53 pelajar universiti dari institusi pengajian awam dan institusi pengajian swasta seperti UIAM,UUM, UiTM, UTHM, MMU, MSU, UniKL MIAT, TAR UC, Taylors dan Monash.