Penstafan - Mat, Norazuwa (Utusan Publications, 2001)
Penstafan kelihatan seperti suatu proses yang mudah bagi sesebuah organisasi kerana ramai yang melihatnya semata-mata sebagai suatu proses untuk mencari calon mengisi kekosongan jawatan di sesebuah organisasi.Hakikatnya proses ini tidaklah semudah yang dijangkakan kerana kejayaan atau kegagalan organisasi juga bergantung kepada baik atau tidak proses penstafan ini. Hal ini disebabkan organisasi akan hanya dapat mencapai kelebihan saingan sekiranya individu yang dipilih untuk menganggotai organisasi tersebut mempunyai motivasi dan prestasi yang sangat tinggi.