Pelaburan mengikut perspektif ekonomi - Hassan, Sallahuddin (UUM Press, 2017)
Pelaburan boleh ditinjau dalam aspek yang berbeza. Pelaburan dalam buku ini memfokuskan kepada perspektif ekonomi. Walaupun buku ini memberi penekanan kepada aspek ekonomi, namun sesuai untuk semua bidang sama ada bidang kewangan atau sains sosial.Oleh itu, buku ini sesuai dijadikan rujukan penting kepada pelajar universiti, ahli akademik dan masyarakat umum yang berminat mengenai pelaburan dalam konteks yang berbeza.Penyampaian buku ini menggunakan integrasi antara huraian, rajah dan matematik serta contoh-contoh yang bersesuaian. Dengan cara ini, pembaca akan lebih mudah memahami definisi, konsep, teori dan aplikasi yang berkaitan dengan pelaburan, khususnya pelaburan swasta.