Ikatlah tarbiah Ramadan yang baru pergi - Mohd Sharif, Mohd Hisham (Harmoni, 2017)
Masih teringat debaran menanti waktu berbuka dan kegembiraan ketika Pak Bilal mengetuk mikrofon untuk azan Maghrib. Terasa seperti semalam bangkit awal pagi, berlumba-lumba dengan masa untuk menghabiskan suapan terakhir sebelum berkumandang azan Subuh.