Persaingan geopolitik dalam dunia moden - Ismail, Mohd Muzzammil (kosmo, 2017)
Krisis Qatar-Arab Saudi melodrama drama Presiden Amerika Syarikat keganasan Daesh, program ujian peluru berpandu Korea Utara dan perang dingin blok kuasa dunia adalah persoalan yang menjadi tanda tanya dan pemerhatian para pengkaji dasar, hububngan luar dan jaga ahli politik pada masa ini.