Politik bertamadun dan bermaruah - Ahmad Sabri, Ahmad Zaharuddin Sani (Utusan Malaysia, 2017)
HIDUP bermasyarakat adalah satu keperluan kepada manusia.Kehidupan bermasyarakat pula memerlukan pemimpin dan kepimpinan.Pemimpin akan menentukan cara bagaimana hendak mentadbir dan mengurus masyarakat yang dipimpinnya. Maka di sinilah datangnya politik.