Perkasa penyelidikan - Mohd noor, Mohd Husni (Harian Metro, 2017)
Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) mengumumkan 2017 sebagai tahun penyelidikan translasional yang berperanan menterjemahkan setiap penyelidikan diperingkat universiti supaya lebih fokus, berharga dan relevan.