Nur Muhammad atau Tempatnya, Mana Dulu? - Abdul Kadir (Al Jarumi), Mohammad Nidzam (Telaga Biru Sdn. Bhd., 2017)
Seseorang bertanya kepada saya. Pertanyaannya dimulakan dengan dua mukadimah. Pertama, Nur Muhammad ialah makhluk pertama yang diciptakan Allah. Dan kedua, setiap makhluk mempunyai tempat. Soalannya, apakah yang diciptakan terlebih dahulu, Nur Muhammad atau tempat bagi meletakkan Nur Muhammad?