Kenduri kendara: jangan sampai mengundang murka - Mohd Sharif, Mohd Hisham (Utusan Karya, 2017)
Pengalaman saya menghadiri kenduri kendara zaman ini, subhanallah, cabarannya cukup besar, terutamanya dalam memastikan hak¬-hak Allah dipatuhi. Saya tidak akan menyentuh berkenaan perjalanan majlis, makanan minuman, lagu-¬lagu dan kos perbelanjaan hari ini yang besar kerana itu adalah dalam skop urusan sebelum perkahwinan, saya akan menyentuh berkenaan perkara yang dianggap kecil dan jarang dipandang orang tapi hakikatnya ia amat besar dl sisi Allah, terutamanya yang melibatkan pengantin itu sendiri.