Sastera siber: penciptaan dan apresiasi puisi - Ab Rahman, Mohamad Azmi (UUM Press, 2016)
“Tak kenal, tanpa ilmu dan tanpa meminati puisi, maka tak akan seseorang jatuh cinta kepada puisi.” Inilah kembara penulis dunia puisi siber yang dijelmakan dalam buku Sastera Siber: Penciptaan dan Apresiasi Puisi. Buku ini dihasilkan berdasarkan pengalaman penulis yang terlibat secara langsung dalam penulisan dan apresiasi serta penciptaan puisi siber.Selain teori tentang binaan unsur dalam puisi, proses penciptaan puisi, dan apresiasi puisi siber, buku ini juga menyediakan praktikal mudah menggunakan pendekatan FIRM.Pendekatan ini telah digunakan dalam kalangan pelajar universiti, khasnya UUM dan di luar universiti. Penerbitan buku ini diharap bermanfaat untuk para pelajar, pengkaji, penulis dan peminat sastera khasnya puisi siber.