Alumni bantu kebolehpasaran graduan ikut kehendak industri - Badarulzaman, Muhammad Hafiz (Berita Harian, 2016)
Seseorang pelajar universiti apabila bergraduasi akan dikenali sebagai alumni yang tidak mewajibkan mereka untuk hadir kelas atau membuat tugasan seperti dikehendaki pensyarah. Mereka bebas berkerjaya dan bergerak ke mana sahaja selepas tamat pengajian tetapi masih membawa 'branding' dan 'marketing' universiti masing-masing.