Pemilihan Presiden AS harus jadi pengajaran - Ismail, Mohd Muzzammil (kosmo, 2016)
CORAK dan pola keputusan pilihan raya United Kingdom (UK) 2015 dan referendum Kesatuan Eropah (EU) 2016 yang berpihak kepada Brexit ditambah dengan keputusan terkini kemenangan Donald Trump bagi pemilihan calon Presiden Amerika Syarikat (AS) seolah-olah menjadi petanda dunia berada dalam kegawatan sosiopolitik.