Guna pendekatan baharu elak bencana berulang - Ismail, Mohd Muzzammil (Berita Harian, 2016)
Banjir, termasuk banjir kilat, yang dilihat sebagai bencana utama adalah disebabkan gabungan faktor semula jadi dan manusia.