Peluang dan strategi perniagaan dropship: Ke arah pengurusan teknologi hijau - Wan Mat Rashid, Wan Nur Farah Hanim; Othman, Zakirah (2015)
Dropship merupakan teknik pengurusan rantaian bekalan dan perniagaan yang kini menjadi trend untuk manjadi seorang usahawan yang berjaya. Namun, wujudnya beberapa kekangan yang bakal dihadapi oleh egen dropship di dalam perlaksanaan dan pengurusan perniagaan dengan jayanya. Kajian ini akan diperolehi secara kualitatif iaitu dengan mendapatkan maklumat-maklumat melalui temu bual dengan beberapa usahawan dropship yang berjaya.Oleh itu, kajian ini dapat mengenalpasti potensi-potensi dropship dengan lebih dekat dan mengenalpasti masalah-masalah yang bakal dihadapi oleh seseorang egen dropship sebelum mereka membuat pertimbangan dalam membuat keputusan untuk memulakan perniagaan dropship sendiri.