Dasar brexit corak geopolitik Eropah, dunia - Mohd Azizuddin, Mohd Sani (Berita Harian, 2016)
Referendum Brexit 2016 yang diadakan pada 23 Jun 2016 lalu mengejutkan banyak pihak dan impaknya boleh dirasai di seluruh dunia. Referendum ini menentukan sama ada United Kingdom (UK) untuk kekal menjadi ahli Kesatuan Eropah (EU) atau meninggalkan organisasi itu.