Tragis cinta kampus - Awang, Saadon (Universiti Utara Malaysia Press, 2016)
Adi hanya membaca mesej itu Tidak menjawab lagi. Sekarang tumpuan utamanya adalah kepada Liya. Liya yang tidak lagi seperti Liya yang dikenali sebelum ini.Liya yang tidak lagi boleh senyum.Tidak lagi boleh ketawa. Atau menangis. Liya yang sudah terbujur kaku.Yang sudah meninggalkan alam fana.Yang sudah kembali ke alam baqa.Meninggalkan khabar sedih buat yang ditinggalkan.Khabar yang sebentar lagi begitu cepat tersebar……….satu petikan daripada novel `Trajis….Cinta Kampus’. Tiada makhluk bernyawa yang dapat hidup tanpa cinta dan kasih sayang.Apatah lagi di antara sesama insan.Sesungguhnya, cinta boleh wujud tanpa sempadan dan melampaui jarak penglihatan.Novel ini mengisahkan bagaimana cinta yang berputik di kampus tidak berakhir seperti yang dirancang. Sebaliknya, sesuatu yang tidak dirancang telah mengakhiri kisah cinta yang menuntut pengorbanan yang sungguh agung itu….