Sentiasa BERSEDIA & WASPADA - Talib, Faridah (Nur, 2016)
Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) adalah sebuah jabatan yang besar dan mempunyai skop kerjaya berbeza dan luas di antara satu bahagian dengan bahagian yang lain.Setiap pegawai itu perlu bersikap terbuka dan boleh mengadaptasi tugas apabila dipindahkan ke bahagian yang lain. Mobiliti dalam kerjaya ini meningkatkan kecekapan kerja dan banyak membantu seorang Pegawai Kastam memahami seluruh operasi dalam JKDM itu sendiri.Nur menelusuri kerjaya unik Rudziani Md Rudzi yang bertugas sebagai Penolong Pengarah Kastam di Cawangan Pengurusan Penilaian, Bahagian Perkhidmatan Teknik.