Soal jawab kewangan Islam - Ramli, Razli; Abdul Rashid, Mawarnee (UUM Press, 2016)
Buku ini dapat dijadikan panduan kepada masyarakat tentang isu kewangan Islam. Buku ini menampilkan himpunan soal jawab yang mudah untuk memberi kefahaman kepada mereka yang tidak mempunyai pengetahuan asas tentang kewangan islam. Soal jawab yang ringkas dan padat ini menjadikan buku ini lebih mesra pengguna.Buku ini juga dapat dijadikan sebagai rujukan pantas dalam menjawab persoalan berkaitan kewangan Islam.Ditulis oleh dua orang yang mempunyai kepakaran dalam bidang kewangan islam iaitu Razli Ramli dan Mawarnee Abd. Rashid.