Penyertaan komuniti dalam keusahawanan luar bandar di Malaysia - Talib, Azlizan; Jusoh, Hamzah (UUM Press, 2016)
Buku yang berdasarkan hasil kajian ilmiah ini memaparkan perbincangan dan analisis terperinci terha¬dap pemahaman tentang bidang keusahawanan serta pelaksanaannya dalam konteks di kawasan luar bandar. Konsep dan idea keusahawanan luar bandar ini lahir daripada keperluan tentang pentingnya memperkembangkan bidang keusahawanan dalam kalangan penduduk luar bandar.Dalam dekad ini, bidang keusahawanan sememangnya diakui sebagai pemangkin utama dalam meningkatkan tahap dan pem-bangunan ekonomi.