Pupuk nilai patriotisme belia secara berterusan - Mohd Yusof, Wasitah (Berita Harian, 2016)
Marcapada ini, pelbagai isu negatif terhadap masyarakat terpapar di ruang media massa. Isu kos sara hidup yang tinggi, kebebasan bersuara, rasuah, radikalisme, ekstremisme dan sebagainya menjadi perbualan saban hari. Masyarakat terutama belia semakin terdedah dengan pelbagai perkara buruk, baik daripada segi psikologi mahupun menerusi tindaktanduk seharian mereka.