Jangan berbalah tentang keganasan - Mat Rus, Mukhriz (Utusan Malaysia, 2016)
WUJUD kecenderungan beberapa pihak kebelakangan ini menuding jari kepada beberapa kumpulan minoriti tertentu dalam usaha menentang keganasan. Adalah amat penting untuk menentang terrorisme dengan strategi melangkaui perbezaan fahaman agama dan pertelingkahan sektarian yang wujud zaman berzaman. Kenapa usaha melawan keganasan perlu mengelak dari menyasarkan kepada kelompok tertentu sahaja? Lima sebab utama ingin penulis kongsikan.