Rundingan cara terbaik tangani krisis - Ngah, Mohd Azis (Berita Harian, 2016)
Selain berkemungkinan puncanya isu minyak dan kuasa besar, apakah konflik di Asia Barat membabitkan Arab Saudi dan Iran juga kerana mahu menakluki kawasan Teluk? Apakah benar Iran sebagai penghalang kepada perkembangan hegemoni Arab Saudi? Wartawan BH, MOHD AZIS NGAH mendapatkan ulasan pensyarah Pusat Pengajian Antarabangsa, Universiti Utara Malaysia (UUM), Prof. Dr Mohd Kamarulnizam Abdullah