Kita sasaran utama terrorisme - Mat Rus, Mukhriz (Utusan Malaysia, 2015)
'Kill one, frighten ten thousand' (Bunuh seorang, takutkan 10,000 orang), petikan ini adalah gambaran mudah tapi tuntas tentang terrorisme yang turut dipilih oleh Alex P. Schmid, seorang sarjana ketika mendefinisikan fenomena global ini.