Selami tugas, tanggungjawab APMM: Wakil media didedahkan peranan, fungsi pengawal pantai perairan negara - Awang, Nor Raidah (Berita Harian, 2015)
Lasak, berani dan bertanggungjawab antara ciri utama perlu dimiliki individu yang mahu ditauliahkan sebagai anggota Agensi Penguatkuasaan maritim Malaysia (APMM)