Bukan menunding jari kepada pemaju perumahan: Jurunilai tidak tentu harga hartanah - RISM - Ibrahim, Azman (Utusan Malaysia, 2015)
INSTITUT Juruukur Diraja Malaysia (RISM) mejelaskan parajurunilai di negara ini tidak bertanggungjawab dalam menentukan harga sesuatu hartanah, sebaliknya menjalankan tugas penilaian dan pengukuran hartanah.