UUM guna QR Code pada ijazah elak penipuan - Sinar, Harian (Sinar Harian, 2015)
ALOR SETAR - Universiti Utara Malaysia (UUM) menjadi universiti pertama yang akan menggunakan QR Code (Quick Response Code) di dalam ijazah graduan bagi menyemak maklumat graduan yang boleh diakses melalui telefon pintar.