UUM pertama perkenal QR Code pada sijil graduan - Ramli, Safina (Utusan Malaysia, 2015)
Universiti Utara Malaysia (UUM) menjadi universiti pertama di negara ini yang memperkenalkan teknologi kod ID respons pantas unit (QR Code) pada sijil para graduanya sempena Majlis Konvokesyen UUM ke 28 bermula 24 hingga 28 Oktober ini.