UUM mengorak langkah jadi antara universiti terbaik Asia - Mion, Rosmawati (Utusan Malaysia, 2015)
Mukadimah. Universiti Utara Malaysia (UUM) yang merupakan satu-satunya universiti pengurusan di Malaysia kini sedang mengorak langkah bagi memastikan institusi pengajian tinggi (IPT) itu mampu mencapai satu tahap membanggakan bukan sahaja di dalam negeri tetapi juga di peringkat antarabangsa.